Brigi Fodrászat

KORALL HAJSTÚDIÓ

BRIGI FODRÁSZAT

Kecskeméten a Széchenyi városban.
Hajhosszabbítás többféle technikával, elérhető áron!!!

 
AMIT TUDNI SZERETNÉL :

Szilikonos mikrogyűrű eladó !!!

Eredeti európai póthajak kaphatók !!!


Brigi Fodrászat

Hajtípusok és kezelésük

Normál haj
A normál haj speciális ápolást nem igényel.
A normál haj akkor szép, ha életerős, jól formázható és könnyen kifésülhető.
Ápolásához olyan készítmény szükséges, amely vitalitást, selymességet és hosszantartó fényt biztosít.
A legfőbb cél a fejbőr és a haj tisztítása, a haj természetes fényének és állapotának megőrzése.
Hosszú, száraz haj
A haj szárazságát elsődlegesen az okozza, hogy a különböző fizikai és kémiai külső behatások miatt a haj elveszíti természetes nedvességtartalmát. Ezáltal a haj fénytelen, töredezett lesz.
Elsődleges feladat az elvesztett nedvesség pótlása.
Ezt speciális, kifejezetten a száraz hajra kifejlesztett samponokkal és ápolótermékekkel érhetjük el.
Száraz haj esetében folyamatos ápolásra van szükség.
A samponozásnál ügyelni kell arra, hogy a hajszálakat a lehető legkíméletesebben dörzsöljük. Óvakodjunk az erős tisztító hatással bíró termékektől.
A hajmosás után intenzív kúrával, pakolással (növényi és állati zsiradékot tartalmazó) balzsammal kezeljük a hajat. Ezen termékeket csak a hajvégekre, ill. a száraz hajrészekre szabad eloszlatni. Kb. 10-15 perc hatóidő letelte után alaposan öblítsük ki.
Ügyeljünk arra, hogy az ápoló termék a fejbőrre ne, vagy csak minimális mértékben kerüljön.
Igénybevett haj
Igénybevett hajtípusról akkor beszélhetünk, ha többszöri vegyszeres behatásnak, vagy durva fizikai hatásnak volt kitéve a hajszál.
Az igénybevett haj ápolóanyag-szükséglete a legnagyobb, ezért az erre a hajtípusra kifejlesztett samponokban a hatóanyagok megnövelt koncentrációval vannak jelen. Ennek ellenére itt is hígítva kell a hajra tenni a termékeket. 2-3 perc hatóidő után gyengéden masszírozzuk át a hajat, majd öblítsük ki. Ezután kezdhetjük a pakolás alkalmazását. Legalább 15-20 perc és lehetőleg plusz hőmérséklet hozzáadásával, esetleg fóliatakarással fokozhatjuk a hatás elérését. A hatóidő leteltével alaposan öblítsük ki a hajból.
Fontos: Tévhit, hogy ha az igénybevett hajból nem öblítjük ki az ápoló termékeket, akkor azok jobb ápolást biztosítanak. Ha erre vágyunk, célszerű hajban maradó termékeket alkalmazni.
Vékonyszálú haj
A vékonyszálú haj kezelésénél a fő szempont a hajszálak ellenállóbbá tétele, ill. a lehetőségekhez mérten a hajszálak megerősítése, tartásának javítása, volumenének növelése.
Erre a célra speciális samponok és ápolótermékek kaphatók, melyek a hajszálakba behatolva belülről erősítik, és rugalmassá teszik a hajszálakat. A hatóanyag összetevői (pl. folyékony keratin, B5 provitamin, stb.) garantálják, hogy a kezelt haj nem tapad a fejbőrre, ill. a hajszálak egymástól elválnak, ezzel is elősegítve a volumennövelés érzetét. Sokszor az ilyen típusú hajakra nem alkalmaznak ápoló termékeket (balzsam, habbalzsam, stb.), pedig éppen e haj szerkezete és sérülékenysége miatt erre fokozottan szükség lenne. A samponozás során egy közepes erősségű fejbőrmasszázs alkalmazása célszerű. A vékonyszálú hajat ajánlatos 1-2 naponta megmosni és lazán, kócosan főnözni. Enyhe tartóshullámosítás javasolt.
Dauerolt haj
A tartóshullámosított haj szerkezete a hullámosítás során alkalmazott vegyszerek következtében megváltozik.
Ajánlatos balzsamos pakolás alkalmazása, mely akár hosszabb ideig is a hajon maradhat, és a fésülés csak a hatóanyagok felszívódása után javasolt. Szükség esetén olyan szert alkalmazzunk, amelyet nem kell kiöblíteni.
Festett, szőkített haj
A festett haj esetében a haj állapotának javítása, a festés ill. rögzítés során fellépő igénybevétel ellensúlyozása mellett fontos a kialakított hajszín védelme, tartósságának fokozása.
Ezt speciálisan festett hajra kifejlesztett samponnal és ápolótermékekkel érhetjük el. Elsődleges szempont a haj fésülhetőségének a biztosítása, ezért ezen termékek nagymértékben tartalmaznak fésülést elősegítő adalékanyagokat. A sampon alkalmazásánál ügyeljünk a megfelelő hígításra. Majd az ápolóanyagok segítségével varázsoljuk fényessé és jól fésülhetővé a hajat. Ügyeljünk arra, hogy lehetőleg csak a hajra juttassuk fel az ápoló terméket. Ellenkező esetben időelőtti haj ill. fejbőrkárosodást idézhetünk elő. Fontos az ápolótermékek alapos kiöblítése a hajból.
Korpás fejbőr
A korpa a fejbőrtől elvált apró, elhalt hámsejtek tömege. A korpa akkor keletkezik, amikor a fejbőr mikrobiológiai egyensúlya felborul. Az egészséges fejbőr kb. 28 naponként újul meg. Ha ez az egyensúly megbomlik, pl.: környezeti hatás, nem megfelelő ápolás, egészségügyi problémák hatására, akkor a fejbőr akár 7-szer gyakrabban, azaz gyorsabban újul meg.
A kezelés lényege a fejbőr alapos megtisztítása a korpától, a korpa újraképződésének a meggátolása, valamint a fejbőr működésének a normalizálása, megnyugtatása.
A korpásódás elleni samponok, tonikok speciális összetétele megakadályozza a korpaképződésért felelős mikroorganizmusok működését, így a fejbőr sejtjeinek megújulása ismét visszaáll az egyensúly állapotba. Az ilyen samponok első néhány használata után, épp a megtisztítás miatt fokozott korpásódásra számítsunk. Ettől ne ijedjünk meg, hiszen az elhalt sejtek eltávolítása után ez végleg megszűnik.
Zsíros fejbőr
A haj zsírosodásáért a faggyúmirigyek fokozott működése okolható. A haj elveszti frissességét, elnehezül és ápolatlannak hat.
Olyan termékeket használjunk, melyek a haj és a fejbőr kíméletes megtisztítása mellett képesek a faggyúmirigyek működésének szabályozására.
A zsírosodást szabályozó sampon finoman megszabadítja a fejbőrt a felesleges faggyútól, szabályozza a fejbőr által termelt faggyú váladékot. A hajmosás utáni speciális tonikban található zsírosodást gátló sationol hatóanyag megakadályozza a hámréteg elzsírosodását. Az Alore Vera leküzdi a fejbőr irritációját; helyrehozza, megnyugtatja és ápolja a fejbőrt. A volument biztosító anyagok megakadályozzák, hogy a haj a fejbőrre rálapuljon; lassítják a haj zsírosodását. Az összetevők között megtalálhatjuk a mentolt, mely hűsítőleg hat; az Agave kivonatot mely táplálja, ápolja és regenerálja a fejbőrt. A tonik használata után a haj könnyed lesz, dúsnak hat.
Érzékeny fejbőr
A fő cél gyulladáscsökkentő anyagok (pl.: kamilla) segítségével az allergiás tünetek megszüntetése, a fejbőr megnyugtatása. Tápanyagokban gazdag ápoló termékre van szükség, mely nyugtat, hidrolizál és sebgyógyító hatású, az érzékeny bőrt simává varázsolja, és az erős fejbőr irritációt is hatékonyan csillapítja
Hajhullás
A természetes hajhullástól nem kell tartani, de a rendellenes hajhullást a kezelés hatékonysága érdekben már korai szakaszában fel kell tudni ismerni. A kihullott hajat tegye fehér papírra és tövét nagyítóval vizsgálja meg. Normális esetben a gyökér gömbölyded, mint a gyufa feje, és semmi sem tapad hozzá. Az egészségtelen hajgyökér alaktalan és összezsugorodott esetleg korpa vagy kiszakadt tüsző is tapad hozzá. Az ilyen gyökér figyelmeztető jel - forduljon mihamarább tanácsért fodrászához. A kezelés lényege a fejbőr vérkeringésének fokozása, egészséges állapotának elérése és annak megőrzése.
A cikk forrása: hosszuhaj.freeweb.hu